wm-waterontharders

Ervaar het nu zelf

Waterontharders

info@wm-waterontharders.nl

Citroenvlinder 9

7534LC, Enschede

+316 15 10 04 52

kvk: 83725008

btw: NL003700921B32

 

 

Wat is een waterontharder?

Een waterontharder, wat is dat nu precies? Om goed te begrijpen wat een waterontharder is, moet je eerst weten dat water hard en zacht kan zijn. Hard water houdt in dat water veel kalk en metalen bevat, wat onder andere je natte ruimten en wasgoed kan beschadigen. Een waterontharder zuivert het water van kalk en zorgt ervoor dat het water zacht wordt. Op waterhardheid.nl kun je de waterhardheid in jouw regio checken.

Hoe werkt een waterontharder?

Een waterontharder is als het ware een geavanceerd filtersysteem dat bepaalde mineralen uit het water verwijdert door middel van een speciaal proces. De mineralen die door de waterontharder worden verwijderd zijn de mineralen calcium en magnesium. Deze mineralen zorgen ervoor dat je water hard is. Het proces dat de mineralen calcium en magnesium uit het water haalt heet ionenwisseling.

Calcium- en magnesiumionen die aanwezig zijn in leidingwater zorgen ervoor dat je water hard wordt en dus kalk bevat. Een waterontharder haalt deze ionen uit je leidingwater door middel van een ionenwisselaar. Een waterontharder werkt op basis van een ionenwisselaar waarbij er een ionenwisseling proces plaatsvindt. De ionenwisselaar is een onthardingscilinder met daarin parels van kunsthars. Het water uit de leidingen stroomt eerst de ionenwisselaar binnen, waar de harsparels de kalkionen aan zich binden, alvorens naar de kraan te stromen als zacht water. Door de ionenwisselaar wordt je water dus zacht en bevat het geen kalk.

Ionenwisselaarshars is erg effectief in het binden van de kalkstoffen, maar heeft als nadeel dat de harsbollen na enkele dagen (afhankelijk van het watergebruik en de capaciteit van de cilinder) verzadigd raken. Wanneer de kunsthars verzadigd is wordt een regeneratieproces automatisch in gang gezet door de besturingscomputer van de ontharder. Hierbij wordt een kleine hoeveelheid leidingwater verzout in een vat met zoutkorrels en wordt het zoute water vervolgens door de ionenwisselaar gespoeld. Tijdens dit proces, dat 15 minuten of langer kan duren, worden de harsparels schoongespoeld en de calcium- en magnesiumdeeltjes naar het riool afgevoerd. Als laatste stap wordt ook het zout uit de wisselaar gespoeld, waarna de ontharder weer als nieuw werkt en makkelijk 15 jaar meegaat.

Belangrijk om te weten is dat het pekelwater waarmee het hars wordt schoongespoeld nooit in aanraking komt met drinkwater. Hier hoef je je dus absoluut geen zorgen om te maken. Tevens hoef je je ook geen zorgen te maken dat het water zout smaakt. Dit is namelijk ook niet het geval. Door de ionenwisseling wordt je water zacht en heeft het vele voordelen voor je huishouden.

Bekijk onze waterontharders verdeeld in brons, zilver en goud pakket

 

R2D2-32

 • 1-4 persoons huishouden
 • verbruik < 125 m3 water p.j.

 

R2D2-48

 • 3-7 persoons huishouden
 • verbruik 125-190 m3 water p.j.

R2D2-72

 • 2-7 persoons huishouden
 • verbruik >190m3 p.j.

BMX-60

Minder kalk in drinkwater

Waarom een waterontharder kopen?

Twijfel je nog over het kopen van een waterontharder of het nut ervan? Er zitten legio voordelen aan het hebben van zacht water in je huis. Ten eerste scheelt dit je uren schoonmaakwerk, kalk laat immers veel kalkaanslag en vlekken achter. Ook hecht schoonmaakmiddel zich aan kalk, waardoor het minder goed vuil en bacteriën kan opnemen en je harder en langer moet boenen. Je wasmachine heeft met hard water meer wasmiddel en wasverzachter nodig en de kalk uit het water hecht zich aan de buitenkant van je trommel, waardoor je wasmachine sneller stuk kan gaan. Ook de levensduur van andere huishoudelijke apparaten die leidingwater gebruiken, zoals een waterkoker, koffiezetapparaat, vaatwasser etc. zal sterk vooruit gaan bij de aanleg van een waterontharder, kalkhoudend water richt nu eenmaal schade aan.

Waterontharder prijs en kosten

Een echte Aqmos waterontharder heb je al vanaf €649,-. Welk type ontharder het meest geschikt is voor jou is afhankelijk van je woonhuis, leidingen en de hardheid van je leidingwater.    Wilt u graag meer weten? dan kun je je gegevens achterlaten en nemen wij contact op om een afspraak te maken om langs te komen om een definitieve prijsbepaling te doen. wij meten de hardheid van je leidingwater, nemen het gemiddeld verbruik, de beschikbare ruimte en je persoonlijke wensen op en maken op basis daarvan een offerte voor jouw perfecte waterontharder.

Adviseur aan huis

Een waterontharder aanschaffen is niet iets dat je zomaar even doet. Het is absoluut aan te raden om vooraf goed onderzoek te doen en gebruik te maken van onze persoonlijke service bij jou aan huis. Wij hebben de ervaring en kennis van waterontharding en kennen onze producten het allerbeste. Op die manier kunnen wij garanderen dat jij de meest geschikte waterontharder aangelegd krijgt en leveren wij extra service om te zorgen dat je 100% tevreden bent met het product dat je hebt aanschaft.

Kinetico Premier compact

Wilt u ook een waterontharder laten installeren?

Maak dan hier een afspraak voor vrijblijvend advies of een offerte op maat.

beste waterontharder

Contact gegevens

BM-40

BM-60

 • 1-4 persoons huishouden

 

 • 1-9 persoons huishouden

R2D2 Serie  (brons)

BM Serie  (zilver)

CM Serie (Goud)

CM-32

CM-40

CM-60

 • 1-4 persoons huishouden

 

 • 1-4 persoons huishouden
 • 1-4 persoons huishouden
 • 1-6 persoons huishouden